tirsdag den 24. april 2012

Trommekage

Tingelingelater, tinsoldater
blymatroser, bum bum bum


Jeg har lavet denne trommekage
Trommestikkene er lavet af fondant og dustet med brun pulverfarve
Selve trommen er betrukket med fondant, farvet med sølv (silver grey) pulverfarve blandet op med klar alkohol. Trommeskindet er ridset med en kniv og dustet let med brun pulverfarve

Kagen består af lyse lagkagebunde med tre lag fyld: hindbærmousse, chokolademousse og appelsinmousse. Opskriften på hindbærmousse finder du her og opskriften på chokolademousse her

Opskrift på appelsin mousse

4 husblas
1/2 L fløde
1 tsk vaniljesukker
1 1/2 dl appelsinsaft
1-2 tsk revet økologisk eller ubehandlet appelsinskal
2 bæger past æggehvider
50 g sukker
1 spsk citronsaft

Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen deri i 20-30 min.

Vaniljesukker kommes i fløden og det piskes stift. Vend appelsinsaft og appelsinskal deri. Sættes på køl til det næsten er stivnet

Past. æggehvider og sukker piskes luftigt

Tag husblassen op af vandet og pres vandet fra. Smalt husblassen sammen med citronsaften over vandbad. Lad det afkøle lidt

2 spsk appelsinflødeskum røres i den smeltede husblas. Det vendes i den øvrige appelsinflødeskum. Tilsidst vendes æggehviderne i appelsinflødeskummet

Sættes på køl min. nogle timer og gerne indtil næste dag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar