Jeg prøvede først marengslagkage. Hvor jeg har den fra, husker jeg ikke - jeg fandt den i skuffen. Opskriften har jeg lavet lidt om på. Den smager godt og er anderledes pga bundene
Marengs
6 æggehvider
saft fra en halv citron
250 g sukker
Chokoladeovertræk
300 g mørk chokolade (jeg brugte Odense)
Blåbærskum
7 dl fløde
100 g brombær (optøede eller friske)
En bakke brombær til pynt
Fremgangsmåde
Bland æggehvider, citronsaft og sukker og pisk det godt og længe (15 min). I den oprindelige opskrift stod der, at det skulle piskes over vandbad, indtil sukkeret var opløst. Det var overhovedet ikke nødvendigt. Det blev fint opløst ved den almindelige piskning
Der tegnes 5 cirkler med en diameter på 24 cm. på 3 stykker bagepapir. Marengsmassen fordeles på disse 5 cirkler i et tyndt lag på ca 0,5 - 1 cm.
Bages i ovnen i 1 time på 125 gr
Lad dem stå til de er afkølede
Chokoladen smeltes over vandbad eller i mikroovn. Der smørres et tyndt lag ud på hver marengsbund
Fløden piskes. De 100 g brombær blendes og tilsættes flødeskummet
Læg marengsbund og brombærflødeskum skiftevis. Afslut med et lag brombærflødeskum øverst. Pynt med friske brombær
Må lige vise jer et billede af de smukke brombær
Ummm ser lækker ud !!!
SvarSletHyggehygge
Marianne
Hvor ser den lækker ud - den skal jeg afgjort have afprøvet indenfor overskuelig fremtid - jeg elsker marengs;-)
SvarSletDen er hermed på listen:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Kager skal der til: smager også lækkert!
SvarSletLaTascha: Det må du endelig gøre. Er også marengs tilhænger ;-)