onsdag den 21. december 2011

Jule chokolade......

Chokolade er lækker, sundt og lækkert ;-)

Jeg har for år tilbage ofte til jul lavet chokolade. Det har stået stille i nogle år, men nu har jeg fundet det frem igen. Jeg købte jo nogle tranfer sheets i Birmingham og Renshaw karamel chokolade i Holland, så den anden aften gik jeg i gang


Jeg har brugt en form i hård plast, som jeg købte for en del år siden. De koster en bondegård, men er super gode at arbejde med, især hvis du vil lave fyldte chokolader. Derudover har jeg brugt silikone forme og de er ok til massiv chokolade


De hvide hjerter er lavet i min hårde plast form. Jeg har først lagt tørret frugt og nødder i formen. Efterfølgende er der kommet hvid chokolade fra Odense, som jeg har smeltet i mikroovnen. Når du arbejder med en hård plast form, kommer du først den smeltede chokolade i, lader det stå et øjeblik, vender formen på hovedet, så det overskydende løber ud. Dernæst kommes formen i fryseren eller køleskabet. Når chokoladen er stivnet, kommes fyldet i og dernæst smeltet chokolade, sm danner bunden. Dernæst skal formen endnu en tur i fryseren/køleskab. Når den er stivnet, kan den forsigtig bankes ud


Chokolade med rosen look! Det er mørk chokolade fra Odense med pebermynte i. Bunden er drysset med tørret rosenblade. Pebermynten har jeg lavet ved at blande flormelis, past. æggehvider og pebermynteessens


Og til børnene: stokke og små gingerbread mænd i massiv chokolade- det foretrækker de. Bagpå har jeg brugt et transfer sheet med gingerbread



Disse hjerte med kristtjørn er lavet på følgende måde: Jeg har smeltet chokoladen i mikroovnen og smurt et lag på ca 2-3 mm ud på et stykke plaststrimmel. Dernæst har jeg lagt transfer sheet ovenpå og et par minutter i køleskab. Transfer sheet fjernes og du kan nu stikke hjerter ud med din cutter. Du kan også lave hulle med en af dine tyllere, så kan det hænges op - spiseligt pynt :-)



 Igen chokolade roser. Denne gang i karamel med karamel fyld - mums


Dekorative kranse i massiv chokolade og med et smukt transfer sheet


Mørke chokolade hjerte med pebermyntefyld og kristtjørn transfer sheet

And that's all folks!

De to ældste fik en lille æske med til deres lærer til juleafslutningen, men jeg bliver vist også nødt til at tage nogle med på arbejde ;-)

3 kommentarer:

  1. Wauv - hvor er du dygtig. Det ser bare helt fantastisk ud og jeg er sikker på det smager himmelsk!

    SvarSlet
  2. Hold da magle hvor er du dygtig - de er meget smukke :-)

    SvarSlet
  3. Prinsesse Suh og Piskeriset: Mange tak, hvor er I søde....og jo de er gode, som man (jeg) siger: lidt chokolade er godt - meget chokolade er meget godt ;-)

    SvarSlet