fredag den 6. maj 2011

Forår i fuglehuset

Så blev det færdigt! Jeg har arbejdet på dette hus længe, men der har været en del andre projekter, sååååå - men nu besluttede jeg, at det skulle laves og her er så resultatet. Jeg synes selv, at det er blevet skønt. Det står i en vindueskarm herhjemme og hele familien nyder at se på det. Dejligt :-)


Set fra bagsiden


Den lykkelige lille fuglehusejerSelve fuglehuset er lavet af peberkagedej og til de lystne er opskriften her:

Peberkagedej (kan også bruges til peberkagehus til julen)
125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
500 g mel
1 tsk peber
1 tsk st ingefær
1 tsk st kardemomme
3 tsk st kanel
2 tsk natron
1 æg

Smelt smør, sirup og farin over svag varme. Rør krydderier og natron i og lad det køle lidt af. Rør æg og melet i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hvile på køl et par timer, gerne længere. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og skær kagedelene ud (skal du lave figurkager kan du også bruge denne dej). Bages i ovnen ved 180 gr i 10 min.
Fuglehuset er samlet med sukker, der er smeltet på en pande. Pas på, det bliver MEGET varmt

God fornøjelse

7 kommentarer:

 1. Vildt sødt og forårsagtigt. Man bliver helt i godt humør af at se på det :)

  SvarSlet
 2. Kageleg: Mange tak :-) Jeg går allerede og planlægger en efterårs og vinter version

  SvarSlet
 3. Hvor er det en god idé - og flot udført! Jeg ved dog ikke, om jeg tør forsøge at lave noget lignende - tror bare vores katte vil interessere sig alt for meget for projektet ;-)

  SvarSlet
 4. Piskeriset og Camilla: MAnge tak for jeres søde kommentarer :-)

  Vi har selv en kat. Hun har dog ikke vist interesse for det, men det er nok pga hendes tykke mave - tror vores husstand snart fordobles, nej okay, en kat får vel ikke 7 killinger, vel????

  SvarSlet
 5. God morgen Lone!

  Jeg sidder nu på Christianshavn og nyder resten af juledagene.Så fik jeg lige lyst til at se din blok med alle dine fine kreationer, og hold da op hvor der det flot ud. Straks tænkte jeg at det skulle lige lægges et visit kort i Mette Blomsterbergs butik, som jeg vil besøge idag i Grønnegade i det indre KBH.:-) det vil hun vel ikke tage ret meget fortrydeligt op.
  Du må have et rigtig godt nytår, og håber du fortsat får lyst til at udfordre dine kreative evner.
  Heidi

  SvarSlet
 6. Heidi: Mange tak for din søde kommentar. Hvad mon hun (Mette) ville sige - det kunne være hyggeligt, hvis hun kiggede forbi. Jeg har ikke været i hendes butik (endnu!), men tænderne løber næsten i vand nu
  Også et rigtig godt nytår til dig

  SvarSlet