lørdag den 29. oktober 2011

Red velvet cup cakes med cream cheese frosting

Hold da op hvor de smager!

The red velvet cake er kendt fra The Hummingbird Bakery i England, ja faktisk var det dem der introducerede kagen og nu er den afprøvet og det er bestemt ikke sidste gang :-)


Det var meningen, at jeg ville tage et billede, når der var spidst lidt af kagen, så I kan se den indeni..... Men lige pludselig var de bare væk! De har en smuk dyb rød farve. Dog går jeg med planer om at lave den i stor størrelse og mon så ikke jeg husker det?

Jeg har, rent smagsmæssigt, også haft mine betænkeligheder med en cream cheese frosting og er nok derfor krøbet udenom den længe. Efter jeg har smagt den, forstå jeg det ikke, for den er lækker

Opskriften har jeg fra bogen her


Men til jer der ikke har denne skønne bog, kommer opskriften her

Ingredienser til 12 stk:
60 g stuetempereret usaltet smør
150 g sukker
1 æg
1 spsk usødet cacaopulver
2 spsk rød frugtfarve
1/2 tsk vaniljeekstrakt
120 ml kærnemælk
150 g mel
1/2 tsk natron
1 tsk hvid eddike

Fremgangsmåde
Ovnen forvarmes til 170 gr
Smør og sukker piskes sammen. Tilsæt langsomt ægget under hurtig piskning og pisk indtil blandingen er ensartet

I en seperat skål blandes cacao, rød frugtfarve og vanilje til en tyk, mørk pasta

Tilsæt smørblandingen til den mørke pasta og pisk indtil blandingen er ensfarvet

Pisk med lav hastighed og tilsat halvdelen af kærnemælken, pisk til massen er ensartet. Tilsat halvdelen af melet og pisk indtil massen er ensartet. Dette gentages indtil al kærnemælken og melet er tilsat. Pisk på høj hastighed indtil massen er glat og ensartet

Pisk på lav hastighed og tilsat natron og eddike. Pisk på høj hastighed et par minutter

Dejen kommes i forme, som fyldes 2/3 op

Bages ved 170 gr i 20-25 min

Cream cheese frosting
Ingredienser
300 g flormelis
50 g stuetempereret usaltet smør
125 g cremet ost, kold (jeg brugte Mascarpone)

Fremgangsmåde
Bland flormelis og smør i en skål indtil ingredienserne er blandet godt

Tilsat Mascapone på en gang og pisk indtil frostingen er ensartet. Pisk yderligere i 5 min og frostingen er klar

Jeg har sprøjtet den på med M1 tyl fra Wilton

6 kommentarer:

  1. Uhm, jeg elsker red velvet - det er alt for længe siden jeg bagte den sidst :o) Smukt pyntet forøvrigt ;o)

    SvarSlet
  2. Jeg er nu uenig med dig i, at red velvet blev introduceret af Hummingbird. Se f.eks. her https://www.1-800-bakery.com/info/red-velvet-cake.html
    En vældig fin historie i øvrigt!
    Uanset hvad, er red velvet en fin kage, og Hummingbird rules!

    SvarSlet
  3. Jette: Tak :-) Du må snart bage den igen. Passer jo flot i farven til jul

    Prinsesse Suh: Spændende læsning! Jeg har det fra en af Hummingbird's bøger, så ????? Men som du skriver: DEN ER JO GOD og så er det andet vel bare en detalje :-)

    SvarSlet
  4. The hummingbirds kager er så gode.. Jeg ved ikk om du ved det men de har lavet en dansk udgave af deres bog. Den kan fås i Føtex til 100 kr mener jeg. Den hedder the hummingbird bakery - kagebog

    SvarSlet
  5. Mette: Jeg har faktisk købt en ekstra i Føtex til en "give away" på et tidspunkt, men jeg har faktisk ikke set efter, om den er på dansk

    SvarSlet