onsdag den 30. maj 2012

Bryllupskage

Denne bryllupskage er til en af mine kollegaer og hendes mand, som for nylig blev smedet sammen på rådhuset. Hun har selv bestemt designet og jeg synes, at det er smadder flot!


Kagen består af 3 lyse lagkagebunde med et lag brombærmousse og et lag chokolademousse
Opskriften på lagkagebunde finder du her og chokolademousse her. Opskriften på brombærmousse er nederst i indlægget. Kagen er smurt op med 1:1 chokolade ganache. 
Jeg synes selv rigtig godt om en kombination af chokolade og bær. Faktisk skulle det have været vaniljemousse i stedet for chokolade, men gommen blev meget slukøret, da han hørte dette og så blev det chokolademousse :-)


Et nærbillede
Der er malet med sort pulver farve opløst i klar alkohol
Sommerfuglene er lavet i sort og hvid fondant med JEM cuttere
Der er lavet to sart grønne afslutninger

Opskrift på brombærmousse
5 blade husblas
200 g brombær (friske eller optøede)
50 g flormelis
1/2 l piskefløde
1/2 vaniljestang

Husblassen lægges i blød i koldt vand i 30 min. Brombær, flormelis og vaniljekornene moses sammen med en ske og kommes i en gryde. Massen opvarmes til 70 gr og tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes op i hindbærmassen - rør godt
Piskefløden piskes og 1/3 del af flødeskummet kommes op i brombærblandingen - pisk hurtigt. Brombærblandingen kommes over i den resterende del af flødeskummet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar