lørdag den 5. maj 2012

Muffins med flydende indre/chokolade fondant

Jeg har aldrig smagt disse muffins før og det er da en STOR fejltagelse!
De er så lækre.....lige mig ;-)
Har du ikke smagt disse endnu, har du virkelig noget tilgode


De blev serveret lune med en god vaniljeis og en hindbærcoulis


Prøv lige at se - det vælter ud med lækkert fyld

Og det helt geniale er, at de kan laves i forvejen og stå på køl natten over i køleskabet eller fryses ned i endnu bedre tid i fryseren. Det er da vist det man kalder en "win - win"

Opskriften har jeg fundet hos frk cupcake, men I får den også her

Opskrift på muffins med flydende indre/chokolade fondant ca 12 stk

4 past æg
4 past æggeblommer
200 g sukker
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g mel

Æg, æggeblommer og sukker piskes i ca 5 min til en luftig masse
Smør og chokolade smeltes ved svag varme i en gryde. Lad det køle lidt af
Sigt mel i sukker/æggemassen, mens du pisker
Hæld chokolademassen i blandingen over flere gange, mens du pisker

Jeg valgte at lave mine i papirforme

Massen hældes i formene (næsten helt til kanten) og stilles på køl, indtil de skal bruges

Bages ved 200 gr i 10-12 min. Overfladen skal være sprød, når du tager dem ud

Jeg lod dem afkøle nogle min., hvorefter jeg tog dem forsigtigt ud af formene


4 kommentarer:

  1. Lyder rigtig godt - normalt skal man kun vende en dej forsigtigt og hurtigt når først melet er kommet i. Du skriver man skal piske - er det bevidst for at opnå et eller andet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bliver dig svar skyldig. Som skrevet har jeg "lånt" opskriften andet sted fra

      Slet