tirsdag den 23. oktober 2012

Oreo macarons


Oreo smager godt
+
macarons smager godt
=
Oreo macarons smager dobbelt så godt!?


Jeg er begejstret for macarons pga konsistensen, som er en kombination af marengs og makron og på grund af de variationsmuligheder macarons byder på både hvad angår smag og farve. En lille overskuelig sød sag, som samtidig er yndig at se på. Apropos at se på, så har macarons jo sit karakteristiske udseende; flade med en lille fod, som den er hævet fra

Jeg har en gang tidligere bagt macarons men fik aldrig blogget om det eller givet jer opskriften, hmrrrrrr - sådan er det, når det går stærkt indimellem, men heldigvis har jeg billederne og opskrifterne liggende, så det kan nås endnu ;-)

I dette indlæg er det dog billede og opskrift på Oreo macarons med Oreo cream cheese fyld, som I får fornøjelsen af

Jeg har brugt en basisopskrift på macarons og tilsat knuste Oreos, men du kan variere opskriften med det, som du foretrækker

Basis opskrift på macarons

130 g mandler (laves til mandelmel, opskift på mandelmel finder du lægere nede i dette indlæg)
225 g flormelis
3 store æggehvider
75 g sukker

Sådan laver du mandler til mandelmel:
1. Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over, lad stå i 10 min
2. Hæld vandet fra og smut mandlerne
3. Kom de smuttede mandler på en bageplade med bagepapir
4. Bages i ovnen ved 200 gr. Tages ud inden de bliver gyldne
5. Blend dem i en blender til mandlerne er blevet til mel
6. Sigt mandelmelet og det er klar til brug

7. Flormelis og mandelmel røres sammen
8. Sigt blandingen og hæld den i en anden skål
9. Pisk hviderne til de næsten er stive. Tilsæt sukkeret og pisk hviderne helt stive
10. Mandelmelblandingen hældes lidt efter lidt i hviderne og der piskes forsigtigt imens

12. Herefter kan du tilsætte din egen favorit smag og/eller farve din macarons
Jeg valgte at blende 4 Oreo (husk at fjerne cremen i midten)

13. På et stykke bagepapir tegnes cirkler med en diameter på ca 3,5 cm
14. Macaronsblandingen kommes i en sprøjtepose med en rund tyl (str. 4 eller 5)
15. Blandingen sprøjtes ud på bagepapiret i cirklerne. Sørg for at komme helt ud til stregen men ikke ud over

Ved macarons er det vigtigt at få en ensartet størrelse, da det giver det bedste visuelle resultat

16. Lad pladen med macarons stå og hvile på bordet i min 30 min
17. Bages ved 140 gr i 15 min. Hold øje med kagerne, da de ikke må tage farve
18. Lad dem afkøle før du tager dem af bagepapiret eller risikerer du, at de knækker eller bunden bliver siddende på bagepairet. Når de er afkølet, tager du dem forsigtigt af bagepapiret

Nu skal du komme fyld imellem dine toppe og bunde. Du kan anvende forskellige former for ganache, cremer eller frosting

Kom dine macarons i køleskabet. De bliver kun bedre af at stå et par dage

I mine Oreo marcarons valgte jeg at lave en Oreo cream cheese frosting

300 g flormelis
50 stuetempereret usaltet smør
125 g mascarpone
4 knuste Oreo

1. Bland flormelis og smør i en skål
2. Tilsæt mascarpone på en gang og pisk indtil frostingen er ensartet. Pisk yderligere i 5 min
3. Vend de knuste Oreo i

VELBEKOMME



4 kommentarer:

  1. Uhm det lyder lækkert og ser super godt ud ....
    Knus og tak for at dele

    SvarSlet
  2. Haha, sooo true. MAcarons og Ores kan da kun være en perfekt kombination :D De må på listen :D

    SvarSlet
  3. Mums! De ser SKØNNE ud :o) De må prøves!

    SvarSlet
  4. Hej piger

    De er også bare gode! Jeg tog nogle med på arbejde til mine søde kollegaer's begejstring :-)

    SvarSlet