torsdag den 13. december 2012

Vanilje stjerner med et twist af citron

Jeg vil tælle stjernerne
nu hvor der er fred.
Men det er så svært at få
allesammen med,

Der er ikke nok endnu.
Tusind stjerner blåner.
Det var meget nemmere
hvis jeg talte måner.

Halfdan Rasmussen

Jeg har afprøvet en ny opskrift til figurkager. En nem dej, både at lave og arbejde med og så har den lige et twist af citron, som gør, at den er anderledes end de andre figurkage opskrifter


Jeg kunne lige med nød og næppe få lov til at tage disse billeder, inden mindste-pigen spiste dem



Opskrift til 25-30 stjerner

150 g blødt smør
100 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 æg
275 g mel
1 tsk revet citronskal fra en økologisk citron

1. Det bløde smør piskes med flormelis, vaniljekornog æg
2. Mel og citronskal røres i dejen
3. Ælt hurtigt dejen jævn (den er noget klæg)
4. Dejen kommes i en frostpose og trykkes flad til 1 cm's højde
5. Lad dejen hvile i køleskabet 45 min
6. Når du tager dejen ud, valgte jeg at ælte den igennem med mere mel, da jeg synes, at den var for klæg og herefter var den super fin at arbejde med
7. Bages ved 175 gr i 10 min (kagerne bliver sprøde, når de er afkølede)


3 kommentarer: