mandag den 25. marts 2013

Chokolade påskeæg

Er de ikke smukke?


Jeg fandt et billede på nettet af disse chokoladeæg og derefter var der ingen vej udenom: 

Jeg måtte prøve at lave disse æg!


Chokoladeæggene er lavet i rigtige æggeskaller


Jeg har brugt hvid, lys og mørk chokolade fra Callebaut


Tutorial på chokolade æg

1. Pust æggene ud. Tip: stik en tandstik ind i det ene hul, som du har lavet og rør rundt. Herved ødelægger du æggeblommen, og det er lettere at puste ægget

2. Æggeskallerne skal nu sterliseres på følgende måde: Læg æggeskallerne i en gryde med kold vand tilsat 1 spsk eddike. Bring vandet i kog, skum overfladen, lad dem småkoge i 10 min. Lad dem tørre. Når de er afkølet, pustes vandet ud af æggeskallerne med en lille medicinsprøjte eller en æggepuster

3. Farvning af æggeskallerne: Bland 4 spsk eddike med lidt pastafarve (jeg har brugt en lys blå) og 2 dl kogende vand. Der fyldes eddike i en seperat skål. Æggeskallerne dyppes først i skålen med eddike og derefter 2-3 minutter i eddike/farve blandingen. Tør forsigtigt æggeskallerne med køkkenrulle og lad dem tørre. Hvis eddike/farve blandingen bliver kølig, skal du lave en ny blanding

4. Herefter har jeg smeltet chokoladen i mikroovnen og fyldt dem i æggeskallerne med en sprøjtepose




5 kommentarer:

  1. Det er simpelthen for sjovt Lone! Dem MÅ jeg altså også prøve at lave en dag!

    SvarSlet
  2. Vildt smukke ... Dem gad jeg godt ha' en skål fyldt med :)

    SvarSlet
  3. Fantastisk Lone til påske.

    SvarSlet