......boller vil jeg have lave ;-)
Jeg er ikke meget for købte fastelavnsboller, de er fyldt med fløde og ser tørre ud - men af en eller anden årsag forestiller jeg mig også, at de er tidskrævende og vanskelige at lave!?
Men da der så kom en (nyheds)mail fra Meyer med opskrift på fastelavnsboller, synes jeg alligevel, at det skulle have et forsøg
OG de blev så gode, at jeg tror, at det fremover skal være fastelavn hjemme hos os en gang om måneden :-)
I kan finde opskriften på Meyer's hjemmeside, men I får den også her
Fastelavnsboller med creme, remonce (marcipan) og chokolade/marmelade 12 stk
Dej:
250 g mel
75 g smør
25 g gær
1 dl mælk
1 æg
1 æg
lidt salt
15 g sukker
Creme:
Korn fra en 1/2 vaniljestang
1 æg
15 g sukker
2 spsk maizena
2 1/2 dl mælk
Remonce:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør
Chokolade til fyld og overtræk
Dej:
Gæren opløses i mælken
Mel og smør blandes i en skål
Ægget pisket med salt og sukker. Mælken tilsættes
Mel- og mælkeblandingen æltes godt sammen
Dejen dækkes med et viskestykke og sættes til hævning i en time
Creme:
Kornene skrabes ud af vaniljestangen og piskes sammen med æg, sukker og maizena
Mælken varmes til lige under kogepunktet og blandes med æggeblandingen
Blandingen hældes tilbage i gryden og opvarmes under piskning, til cremen bliver tyk. Lad cremen afkøle
Remonce:
Sukker og marcipan blandes. Smørret tilsættes og røres helt ud i massen. Pas på ikke at røre for længe, da den så vil blive for flydende, når du bager bollerne
Dejen æltes hurtigt igennen og udrulles i 12 kvadrater, ca 1/2 cm tyk
I centrum af hver kvadrat lægges en spsk remounce, en spsk creme og lidt hakket chokolade
Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dem sammen. Klem samlingerne sammen, så fyldes ikke løber ud under bagningen
Boller vendes, så samlingen vender ned og hæves til dobbelt størrelse på en bageplade
Pensel bollerne med vand og bag dem ved 200 gr i 15 min, til de er smukt gyldne
Når de kommer ud af ovenen kan der kommet lidt hakket chokolade på eller pynt med glasur, når de er kølet af
Jeg valgte at komme remonce og hindbærmarmelade i halvdelen og det smagte altså også godt
Ser fine og festlige ud
SvarSletHyggehygge
Marianne
Mums, de lyder lækre. De skal helt sikkert afprøves inden længe.
SvarSletMarianne: Tak :-) Børnene syntes også, at det var sjovt med de forskellige farver. Især David som rørte glasuren
SvarSletGitte: Det må du endelig gøre