mandag den 15. oktober 2012

Napoleonshatte

Napoleonhatte er en af de kager, jeg kan huske fra jeg var barn. På trods af min søde tand, har jeg også altid været meget kræsen selektiv, hvad angår kager og Napoleonshatten er altså en af de få, der er sluppet gennem smagstesten ;-) Jeg har dog aldrig bagt dem selv før nu, så dette er altså et premierebillede af mit Napolenshatte-bageri. Den største kompliment fik jeg af min mand, Lars, som udbrød: "De er meget bedre end bagerens". Bom bom - mere skal der ikke til ;-)


Servicet er fra Pip Studio. Jeg synes, det er så yndigt


Opskrift på Napolenshatte ca 20 stk

Napoleonshatte består af en mørdej og en marcipanblanding

200 g smør
300 g mel
100 g sukker
2 æggeblommer
200 g marcipan
2 spsk æggehvide
4 spsk flormelis
chokolade

1. Smørret smuldres i melet
2. Tilsæt sukker og æggeblommer og saml dejen hurtigt
3. Dejen sættes på køl i 1 time
4. Marcipanen røres med æggehvider og flormelis
5. Dejen rulles ud (det er lettes at gøre dette mellem 2 stykker bagepapir)
6. Udstik cirkler med en diameter på ca 8 cm
7. Læg en lille klump marcipanfyld i midten af hver cirkel og saml dejen om fyldet med tre fingre

Bages ved 200 gr i 12 min
Skal køle af på rist

Chokoladen smeltes over vandbad eller i mikroovn
Bunden på napoleonshattene dyppes i chokoladen

Velbekomme

1 kommentar: