ENERGIBAR
Ja, det behøver jeg ikke ;-) Måske lidt færre projekter vil hjælpe?!
Derfor har jeg lavet disse til min mand, som gerne vil anbefale dem
Opskriften har jeg fået af en kollega
5 dl 5-kornsflager eller havregryn
1 dl hakkede nødder (jeg brugte en nøddemix)
1 1/2 spsk olie
1 dl brun farin
5 spsk flydende honning
1 tsk vaniljesukker
4 spsk hakket mørkt chokolade
1 1/2 dl soltørrende abrikoser i tern og rosiner
1. Tænd ovnen på 200 gr
2. 5-kornsflager/havregryn, hakkede nødder og olie blandes godt i en skål
3. Blandingen spredes ud på et bagepapir og bages i ovnen i 8-10 min.
4. Blandingen køler af og ovnen indstilles til 175 gr5. Farin og honning smeltes i en gryde
6. Gryden tages af varmen. Vaniljesukker og chokolade røres i
7. Blandingen afkøles i 5 min.
8. De bagte flager/havregryn og nødder tilsættes chokoladeblandingen sammen med de tørrede abrikoser og rosiner. Ælt det sammen med fingrene
9. Blandingen kommes i et smurt, lille ildfast fad og trykkes ned med fingrene
10. Bages ved 175 gr i 10-12 min.
11. Skal afkøle i formen ca 10 min., hvorefter den kan vendes ud og deles i mindre stykker
12. Skal opbevares i en lufttæt beholder
Ingen kommentarer:
Send en kommentar