I går bagte jeg fastelavnsboller.....
Jeg havde lovet at tage med på arbejdet i dag, men her til morgen var de alle væk ;-)
Jeg har brugt den samme opskrift, som jeg brugte sidste år. Hvorfor lave om på noget, når det fungerer og smager fantastik?
Hvid glasur = bagefast creme fra Dr. Oetker samt remonce
Lyserød glasur = remonce
Chokolade glasur = remonce og chokolade knapper indeni
Opskriften er fra Claus Meyer og jeg gentager den gerne
Fastelavnsboller med creme, remonce (marcipan) og chokolade/marmelade 12 stk
Dej:
250 g mel
75 g smør
25 g gær
1 dl mælk
1 æg
1 æg
lidt salt
15 g sukker
Creme:
Korn fra en 1/2 vaniljestang
1 æg
15 g sukker
2 spsk maizena
2 1/2 dl mælk
Remonce:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør
Chokolade til fyld og overtræk
Dej:
Gæren opløses i mælken
Mel og smør blandes i en skål
Ægget pisket med salt og sukker. Mælken tilsættes
Mel- og mælkeblandingen æltes godt sammen
Dejen dækkes med et viskestykke og sættes til hævning i en time
Creme:
Kornene skrabes ud af vaniljestangen og piskes sammen med æg, sukker og maizena
Mælken varmes til lige under kogepunktet og blandes med æggeblandingen
Blandingen hældes tilbage i gryden og opvarmes under piskning, til cremen bliver tyk. Lad cremen afkøle
Remonce:
Sukker og marcipan blandes. Smørret tilsættes og røres helt ud i massen. Pas på ikke at røre for længe, da den så vil blive for flydende, når du bager bollerne
Dejen æltes hurtigt igennen og udrulles i 12 kvadrater, ca 1/2 cm tyk
I centrum af hver kvadrat lægges en spsk remounce, en spsk creme og lidt hakket chokolade
Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dem sammen. Klem samlingerne sammen, så fyldes ikke løber ud under bagningen
Boller vendes, så samlingen vender ned og hæves til dobbelt størrelse på en bageplade
Pensel bollerne med vand og bag dem ved 200 gr i 15 min, til de er smukt gyldne
Når de kommer ud af ovenen kan der kommet lidt hakket chokolade på eller pynt med glasur, når de er kølet af
Ingen kommentarer:
Send en kommentar