mandag den 11. februar 2013

Lækre fastelavnsboller

I går bagte jeg fastelavnsboller.....
Jeg havde lovet at tage med på arbejdet i dag, men her til morgen var de alle væk ;-)


Jeg har brugt den samme opskrift, som jeg brugte sidste år. Hvorfor lave om på noget, når det fungerer og smager fantastik?

Hvid glasur = bagefast creme fra Dr. Oetker samt remonce
Lyserød glasur = remonce
Chokolade glasur = remonce og chokolade knapper indeni

Opskriften er fra Claus Meyer og jeg gentager den gerne


Fastelavnsboller med creme, remonce (marcipan) og chokolade/marmelade 12 stk

Dej:
250 g mel
75 g smør
25 g gær
1 dl mælk
1 æg
lidt salt
15 g sukker

Creme:
Korn fra en 1/2 vaniljestang
1 æg
15 g sukker
2 spsk maizena
2 1/2 dl mælk

Remonce:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør

Chokolade til fyld og overtræk

Dej:
Gæren opløses i mælken
Mel og smør blandes i en skål
Ægget pisket med salt og sukker. Mælken tilsættes
Mel- og mælkeblandingen æltes godt sammen
Dejen dækkes med et viskestykke og sættes til hævning i en time

Creme:
Kornene skrabes ud af vaniljestangen og piskes sammen med æg, sukker og maizena
Mælken varmes til lige under kogepunktet og blandes med æggeblandingen
Blandingen hældes tilbage i gryden og opvarmes under piskning, til cremen bliver tyk. Lad cremen afkøle

Remonce:
Sukker og marcipan blandes. Smørret tilsættes og røres helt ud i massen. Pas på ikke at røre for længe, da den så vil blive for flydende, når du bager bollerne

Dejen æltes hurtigt igennen og udrulles i 12 kvadrater, ca 1/2 cm tyk
I centrum af hver kvadrat lægges en spsk remounce, en spsk creme og lidt hakket chokolade
Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dem sammen. Klem samlingerne sammen, så fyldes ikke løber ud under bagningen
Boller vendes, så samlingen vender ned og hæves til dobbelt størrelse på en bageplade

Pensel bollerne med vand og bag dem ved 200 gr i 15 min, til de er smukt gyldne

Når de kommer ud af ovenen kan der kommet lidt hakket chokolade på eller pynt med glasur, når de er kølet af

Ingen kommentarer:

Send en kommentar