søndag den 3. juli 2011

Cake pops - jordbær

Jeg har tidligere lavet cake pops, se her og nu melder lysten sig igen. Jeg har før prøvet med såvel flydende fondant som smeltet chokolade. Der er ingen tvivl om, at jeg foretrækker flydende fondant, men jeg må samtidig indrømme, at smeltet chokolade bare dækker bedre

Jeg har lavet nogle forskellige, som jeg vil vise her på min blog og jeg starter rigtigt sommerligt med jordbær


Fremgangsmåden er som ved trøfler. Jeg har anvendt rester fra en chokolade eller var det nu en mud cake??? Jeg har blandet det med lidt 1:1 chokolade ganache og derefter formet dem. Efter de har været på køl 30 min. sættes der pind på (husk at dyppe den i lidt smeltet chokolade, så den sidder godt fast). Jeg har dernæst haft dem på køl natten over
Jeg har smeltet "Candy Melts" (hvide) og tilsat pastafarve. Jordbærene er dyppet deri og små sukkerkugler er sat på. Toppen er grøn fondant stukket ud med en blomster cutter

Pas på ikke at lave dine cake pops for store i forhold til pinden. Så vil den nemlig falde af, når du skal have chokolade på - JEG TALER AF ERFARING aghrrrr


God sommer til jer alle

7 kommentarer:

  1. Hejsa,
    Af en eller anden årsag kan jeg ikke kommentere på dine jordbær pop :-( Men har lige et spørgsmål.. Hvordan fungerer pastafarver med candy melts?? Der var en "klog" hos special købmanden, der fortalte mig at man ikke kunne bruge pasta farver til melts, men at man derimod skal bruge nogle specielle pulver farver..

    Tak for en inspirerende blog :-)
    Pia

    SvarSlet
  2. Pia: Mange tak. Jeg er glad for at du kan bruge min blog
    Jeg har fået det samme at vide hos specialkøbmanden. Jeg smeltede candy mels, fortyndede lidt med vand (ellers er det simpelthen alt for tykt) og så kom jeg bare pastafarve i forsøgsvis og DET VIRKER. Så jeg synes ikke, at der er grund til at købe de specielle farver (jeg har dog 4, men brugte dem ikke)

    SvarSlet
  3. Pudsigt, jeg har planer om at lave jordbær cakepops til min søns fødselsdag om 14 dage :-) Dine blev fine :-)

    SvarSlet
  4. Camilla: det er da mærkeligt :-) Endnu mere mærkeligt, min den mindste har også fødselsdag om 14 dage!

    SvarSlet
  5. Ja, det er da pudsigt. Min yngste søn bliver 3 år den 15 / 7 :-))

    SvarSlet
  6. Super blog :o))
    Lige et spørgsmål: SKAL det være Candy Melts? Kan det ikke bare være hvid choko tilsat de forskellige farver? Og mon jeg så kan tynde choko op med lidt vand?
    Jeg har indtil nu kun haft fiasko med mine cake pops, så jeg er gået lidt i stå med det - men de er så fine og jeg ville gerne prøve igen... Jeg brugte almindelige grill-spyd fra Føtex, men måske mine kugler/pops var for store i forhold til... I hvert fald oplevede jeg lige præcis at de "sank" ned over pinden, da jeg havde forsøgt at dyppe dem i choko (som var ALT for tykt!). :o)

    Jeg må prøve igen :o)

    SvarSlet
  7. KageKaas: Mange tak :-)
    Du kan godt lave dem af smeltet chokolade, men jeg tror bestemt ikke, at du skal komme vand i det (så mener jeg, at chokoladen bliver ødelagt). Jeg tror, at du skal prøve med nogle tykkere pinde.......
    Pøj pøj :-)

    SvarSlet