fredag den 22. juli 2011

En helt almindelig lagkage (næsten)

Den anden dag var vi endnu en gang så heldige at få besøg af vores dejlige venner og deres søde børn, som er emigreret til sjælland :-) I den anledning skulle vi da have en kage og min mand spurgte, om jeg ik bare kunne lave en god almindelig lagkage (altså som jeg lavede den, inden jeg blevet grebet af kage-mani). Jeg havde lige været henne og handle og havde faktisk købt ind til en anden kage, men hvad gør man ikke!?

Med en god almindelig lagkage mener min mand: købte lagkagebunde, pulver vaniljecreme rørt med jordbærmarmelade, med bananer som fyld, pyntet med glasur og flødeskum

Det blev et kompromis.....



Jeg havde ikke købt bunde, så jeg bagte selv.  Fyldet er bananer og en vidunderlig jordbærmousse (mums) med hvid chokolade . I stedet for at bruge fondant, har jeg brugt glasur og flødeskum. Og så er der pyntet med kirsebærblomster (og jeg ved godt, at det ikke er sæson for dem, men jeg har lige fået min veiner og ville bruge den)



Jeg synes, at de er såååååå søde!
Blomsterne er lavet i hvid fondant og dustet med "Starlight pink sky"


Lagkagebunde (opskriften har jeg fundet hos kagekonen, men du får den også her)

2-3 bunde på 26 cm

6 æg
150 g flormelis
100 g hvedemel
100 g majsstivelse
1 1/2 tsk bagepulver

Skil æggehvider og æggeblommer i hver sin skål. Æggeblommerne piskes med flormelis i 5 min. Hvedemel, majsstivelse og bagepulver blandes og piskes hurtigt i æggemassen. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i massen

Dejen kommes i en form med bagepapir i bunden (ikke op af siderne) og bages 15-20 min ved 200 gr.
Hold øje med bunden og læg staniol over, hvis den bliver mørk

Del bunden i 2-3, når den er afkølet

Jordbærmousse med hvid chokolade (opskriften har jeg fra min kage, men du får den også her)

300 gr blendet jordbærmarmelade
1/2 L piskefløde
150 gr hvid chokolade
4 bl husblas

Kom husblassen i koldt vand og lad det stå min 15 min.
Hak den hvide chokolade og kom den i en skål
Varm fløden op til kogepunktet (må ikke koge). Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tilsæt resten af fløden
Husblassen vrides for vand og kommes op i blandingen og der røres godt rundt
Kom film over moussen, den skal helt ned og røre moussen og op af kanterne. Derefter stilles den på køl 4 timer eller natten over
Den kolde chokolademousse piskes op til en let creme og jordbærmarmeladen tilsættes under let pisken. Moussen er nu klar til brug



6 kommentarer:

  1. Skidt med sæson - jeg synes, de er rigtig fine, de små blomster :-P

    Det er en kage, jeg ville elske at se på et kagebord til enhver tid!

    SvarSlet
  2. Piskeriset: Tak, hvor er du sød :-)

    SvarSlet
  3. Den er så flot! Har du lavet de store blomster i flødeskum? Hvordan pokker holder de formen så flot?

    Og er det ik lidt typisk mænd? Her står man og laver det hele fra bunden og så savner de det færdigkøbte skidt! He he...

    SvarSlet
  4. Super lækker kage - den må jeg også prøve. Jeg har tildelt dig blog awarden, fordi din blog er skøn. Håber du er med på legen:-)

    SvarSlet
  5. Edith: Tak :-) De store blomster er også i flødeskum (tyl M1 fra Wilton). Hvordan de holder formen: ??? Måske fordi fløden er tilpas stiv og den har været på køl - jeg ved det ik helt, har ik tænkt så meget over det

    SvarSlet
  6. Marianne: du må endelig prøve den :-) Glasuren, fløden og kagen er bare en god kombination
    Wauuu en award! Den vil jeg da gerne tage imod - mange tak :-)

    SvarSlet