fredag den 19. august 2011

Banan/chokolade cup cakes med chokolade frosting

Hold da op hvor er de gode - mums! Det er første, men så absolut ikke sidste, gang jeg har brugt denne opskrift



I får lige historien fra start: Jeg havde i sidste uge besøg af en journalist (som havde god tid) og en fotograf (som havde ingen knap så meget tid). Det var ikke muligt for mig at dekorere kagen på de 10 min. fotografen havde afsat, derfor gjorde jeg den færdig efterfølgende og kørte hen på avisen med den, så fotografen kunne tage et billede af det færdige resultat



Dagen efter hentede jeg så kagen og da jeg arbejder 100 m. fra avisen, så tog jeg den med på kontoret og satte den i "kantinen" og gik ind til mit skrivebord. Omkring kaffetid kommer flere søde (og lækresultne) kollegaer forbi: "hvor dejligt du har kage med, det er lige, hvad vi trænger til" OG HOLD DA OP hvor var deres skuffelse STOR, da jeg fortalte dem, at det var en dummie (kage i flamingo der er pyntet). Jeg har sjældent set nogle så slukøret. Så for at gøre det hele godt igen lovede jeg at tage kage med i dag

Mine kollegaer har tidligere været forsøgskaniner (og jeg tror ikke, at de har noget imod det - de har i hvert fald aldrig brokket sig) og jeg ville derfor prøve en ny opskrift af: Amerikansk banan cup cakes med chokolade stykker og chokolade frosting



Formene er fra Kalas og frostingen er sprøjtet ud med en M1 tyl

Opskriften får du her:

Amerikanske cup cakes 
til rigtig mange

225 g smør
500 g sukker
4 æg
2 1/2 dl creme fraiche (18%)
425 g mel
2 tsk bagepulver
5 modne bananer
100 g mørk chokolade

Smør og sukker røres til en cremet masse. Æggene tilsættes et efter et. Herefter tilsættes creme fraiche. Mel og bagepulver sigtes ned i massen. Bananerne moses med en gaffel og vendes i massen. Tilsidst vendes den hakkede chokolade i
Formene fyldes 3/4 op
Bages ved 175 gr. i 25 min

Chokolade frosting

300 g flormelis
100 g blødt smør
0,4 dl letmælk
100 g mørk chokolade

Chokoladen smeltes og sættes til afkøling, indtil den har stuetemperatur. Flormelis og smør piskes godt sammen. Mælken tilsættes. Tilsidst røres den smeltede chokolade i. Jo mere du rører, jo mere luftig bliver frostingen


4 kommentarer:

  1. Jeg ville også blive godt skuffet, hvis jeg fik at vide, at den flotte kage ikke kunne spises. Godt du kunne råde bod på det!

    SvarSlet
  2. Prinsesse Suh: Jeg tror, jeg er tilgivet :-)

    SvarSlet
  3. Hej, jeg fandt denne lækre opskrift ved hjælp af en google søgning. Hvor mange cupcakes bliver der i ca. i alt? Jeg skal nemlig medbringe til min klasse :-)

    SvarSlet