søndag den 3. februar 2013

Lækker pære-mazarintærte

Den er skøn, altså virkelig lækker, som i "hold fingrene væk, den er min" og "det er ikke sidste gang, jeg har bagt den"


Den smager skønt af mazarin/marcipan og er fantastisk sammen med is

Opskrift på pære-mazarintærte, hvor du kan skifte pærerne ud med æbler, blommer eller bær

Mørdej:
300 g mel
200 g smør
125 g flormelis
2 æggeblommer

Mazarinmasse:
175 g blødt smør
200 g marcipan
150 g sukker
2 æg stuetemp
50 g mandelmel
1 tsk mandelessens

2-3 pærer

1. Smørret smuldres i melet med fingrene
2. Flormelis og æggeblommer tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen
3. kom film over mørdejen og sæt den koldt i 30 min.

4. Tænd ovnen på 180 gr
5. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca 1/2 cm. Ved at rulle dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, er den nem at flytte og går ikke i stykker elller hænger fast i kagerullen
6. Mørdejen vendes ud i et smurt tærtefad og bund og sider trykkes let ned. Rul med kagerullen hen over den øverste kant og fjern det overskydende dej. Herved fås en pæn kant
7. Forbag bunden 12-15 min. ved 180 gr, til den er let gylden
8. Lad bunden afkøle

9. Smør, marcipan og sukker piskes sammen
10. Æggene tilsættes
11. tilsidst vendes mandelmelet og mandelessensen i massen
12. Masse fordeles over bunden

13. Pærerne skæres i skiver og fordeles i et pænt mønster ovenpå massen

14. Bages i ca 1 time ved 180 gr. til massen er gennembagt

4 kommentarer:

  1. Ooohj en lækker-bisken! Mon ikke mine kedelige pærer skulle ende ud i sådan en basse her :)

    SvarSlet
  2. Den er virkelig lækker. Tror snart den skal laves i en hindbær version

    SvarSlet
  3. Mums...den skal afprøves ;o)

    SvarSlet